Kuinka asentaa bambu-aitaustelat

 

Ennen bambu-aitaustelan asentamista on pidettävä mielessä kaksi yleistä sääntöä. Ensinnäkin, muista, että bambu-aitaustelan yhdellä sivulla on kaikki luonnollisesti suljetut bambu-navat, tämä on aidan yläpuoli ja sen tulisi olla ylöspäin.

Toiseksi, yritä aina jättää vähintään 2 cm tilaa bambu-aidan ja maan väliin, jotta vältetään suora kosketus märän maaperän kanssa, koska se saattaa aiheuttaa mustia tahroja ajan myötä. Aitaustela voi levätä puisella lankulla asennettaessa aitaan.

Asenna bambu-aitaustela olemassa olevaa seinää tai puuaitaa vasten poraa 4 mm: n reiät bambu-napojen läpi erityisellä 4 mm: n bambuporalla. Tee tämä noin 20 cm välein vaakasuunnassa ja kiinnitä bambu-aita 4 x 50 mm: n ruuveilla. Toista tämä aidan ylä-, keski- ja alaosaa kohti, jotta saat parhaan mahdollisen vakauden. Älä käytä liiallista voimaa ruuveja kiristettäessä, jotta bambu-navat eivät vaurioidu.
Bambu-aitaustelan asentaminen ketjun aitaa vasten saavutetaan käyttämällä kaksoissilmukkalangan siteitä tai solmikiinnikkeitä. Kääri johtositeet bambu-napojen läpi kulkevan galvanoidun teräslangan ympärille ja kiristä ne metalliketjun aitaan.


Bambu-aitaustelan koon säätäminen

Bambun suuri etu on, että sen kanssa on helppo työskennellä. Voit yksinkertaisesti säätää bambu-aitaustelan leveyttä taittamalla galvanoidut teräslangat telan sivuille. Vedä niin monta napaa kuin tarvitset ja taita teräslangat takaisin paikalleen, valmis!
Aidan korkeuden säätämiseksi voit leikata bambu sauvojen pohja hienolla hammassahalla. Varmista, että leikkaa alaosa, ei aidan luonnollisesti suljettu yläosa. Täydellisen tuloksen saavuttamiseksi kannattaa myös kääriä vahva teippi bambu sauvojen ympärille ennen niiden leikkaamista koon mukaan, jotta vältytään kuluneilta leikkauksilta.

Kuinka asentaa ruokobambu rullat

Valssattujen bambuaitojen käyttö on ainutlaatuinen ja edullinen tapa koristaa ja parantaa takapihaasi. Monet ympäristönsuojelijat ovat yhtä mieltä siitä, että bambuaitojen käyttäminen puun, betonin ja muiden tavanomaisten materiaalien sijasta voi auttaa luontoa suojelemaan. Tämä johtuu bambujen erinomaisesta laadusta, joka tekee siitä helpoimmin uusiutuvan luonnontuotteen maan päällä. Bambu-ruoko-aidat toimitetaan pitkinä teloina, jotka voidaan levittää olemassa olevaan aitaan. Tämä on taloudellinen tapa piilottaa vanhat, ruma-aidat tai antaa enemmän yksityisyyttä ketju-aitoihin. Bambusta ruoko-aidan asentamisessa on tärkeätä olla tukeva rakenne, jotta se kestää kaikenlaista säätä. Muutamia tärkeitä vaiheita tulisi suorittaa kiinnitettäessä bambu-ruoko-aita olemassa olevaan aitaan.

Valssattujen bambuaitojen käyttö on ainutlaatuinen ja edullinen tapa koristaa ja parantaa takapihaasi. Monet ympäristönsuojelijat ovat yhtä mieltä siitä, että bambuaitojen käyttäminen puun, betonin ja muiden tavanomaisten materiaalien sijasta voi auttaa luontoa suojelemaan. Tämä johtuu bambujen erinomaisesta laadusta, joka tekee siitä helpoimmin uusiutuvan luonnontuotteen maan päällä. Lisäksi bambu on eräänlainen ruoho, joka kasvaa niin nopeasti, mikä tarkoittaa, että tarjonta on melko riittävä.

On olemassa useita valmistajia, jotka tarjoavat valssattuja bambu-aitauksia monenlaisissa väreissä ja kuvioissa. Yksi valssattujen bambu-aitojen käytön suurista eduista on sen kohtuuhintaisuus, vaikka haluat tuotteen toimittavan kotiisi. Tämä tarkoittaa, että voit säästää rahaa kuluttaessasi materiaaleja, jotka yleensä maksavat paljon enemmän. Lisäksi bambu-aidat voidaan kiinnittää tuulta, toisin kuin perinteinen puu.

Materiaalin kestävyydestä ei tarvitse huolehtia. Bambu tiedetään olevan yhtä kova kuin setri. Asiantuntijoiden mukaan bambu-tuote voi kestää jopa 20 vuotta, jos sitä kunnolla ylläpidetään. Kudottu tai halkaistu bambu voi kuitenkin kestää vain puolet niin kauan, mutta se on täysin verrannollinen muihin kalliisiin, perinteisiin materiaaleihin. Vaikka valssattuja bambu-aitaja käytetään yleisesti ulkona maisemointiin, niitä voidaan käyttää myös sisustukseen. On useita asioita, jotka tulee harkita, jos valitset valssatut bambuaidat.

Suunnittelun valinta
Valssatut bambuaidat ovat eri tyylejä, kuten kiinteitä tai halkaistuja bambuja, joissa on erilaiset kudotut kuviot, joten muista valita makuusi sopiva. Harkitse myös takapihasi ulkonäköä valittaessa haluamaasi ulkoasua. Varmista, että muotoilu täydentää takapihasi yleistä ilmettä. Tyypillisesti valssatut bambu-aidat koostuvat pitkistä pylvääistä, joiden halkaisija on yksi tuuma, ja joita rajaa ruostumaton teräs sinkitty lanka.

Asennus
Valssattujen bambuaitojen asentaminen on melko helppoa; Tämä on erityisen helppoa, jos ketjun aita on jo asennettu. Ainoastaan ​​sinun täytyy kääri aidat ketjun ympäri ja kiinnittää se galvanoidulla langalla. Kudottu tai halkaistu bambu on ihanteellinen käytettäväksi, jos haluat asentaa bambu-aidat olemassa olevan puulevyjen aidan päälle. Käytä tällä kertaa ruostumattomasta teräksestä valmistettuja niittejä sinkityn langan sijasta. Älä anna bambua haudata tai kosketa edes maaperää, sillä se voi pilaantua nopeasti. Muista, että bambu ei ole puuta, vaan eräänlaista ruohoa. Olisi ihanteellista käyttää puupylväitä sen sijaan, että hautaa bambu jopa maahan.

Hoito ja kunnossapito
Kuten aiemmin mainittiin, bambu on tukeva materiaali, joka voi kestää useita vuosia, jos sitä kunnolla ylläpidetään. Siksi on tärkeää puhdistaa se säännöllisesti. Korjaa se heti, jos tietyt osat rikkoutuvat. Varmista, että annat valssatulle bambu-aidallesi yhtä paljon aikaa hoitoon ja ylläpitoon kuin mitä tahansa luonnontuotteelle.

Ohjeet

• Mittaa olemassa oleva aita ja määritä, kuinka monta rullaa tai osaa bambu ruoko-aidasta käytät.

• Säädä olemassa olevan aidan lujuus ja löydä vaakatason palkit ylä- ja alaosasta. Tarvitset olemassa olevan aidan ja uuden bambu-aidan korkeudesta riippuen vaakasuuntaiset tukipalkit olemassa olevan rakenteen ylä- ja alaosassa, johon voit kiinnittää bambu-aidat. Jos sinulla ei ole tukipalkkeja, voit lisätä vaakasuorat puu- tai bambupalkit nykyiseen rakenteeseesi ruuvaamalla ne nykyisiin viesteihisi. Yksinkertaisesti bambuaitojen asentaminen lanka-aitoihin ilman tukipalkkeja ei tee siitä riittävän tukevaa kestämään tuulta ja muita elementtejä.

• Leikkaa 8–10 tuuman sinkittyä lankapalaa bideepihdillä; käytät tätä lankaa bambuaitojen kiinnittämiseen olemassa olevaan rakenteeseen. Leikkaa olemassa olevan rakenteen koosta riippuen riittävästi palasia, jotta ne sijoitetaan 4-6 tuumaa välein ala-, ylä- ja keskiosaa pitkin. Pidemmät kappaleet toimivat hyvin kiinnitetyillä bambu-aitoilla ja pienempiä kappaleita käytetään kiinnittämään bambu-aidat olemassa olevaan aitarakenteeseen.

• Aloita bambu-ruoko-aitojen kiinnittäminen ensimmäiseen galvanoituun lanka-aitaan. Varmista, että johdot galvanoidun langan molemmat päät bambu-ruoko-aidan olemassa olevan johtimen läpi ja kiedo se sitten näkymättömällä puolella olevan aidan sauvan ympärille. Vedä pihdillä galvanoidun langan molemmat päät tiukasti ja kierrä niitä, kunnes ruoko-aita on tiukasti kiinni. Varmista, että käytät ainakin kolmea lankapalaa jokaisessa pylväässä ja että aitauksesi ovat suorat.

• Käännä bambu-ruoko-aita seuraavaan aitapostiin, mene sitten takaisin ja kiinnitä se 4–6 tuuman välein ylä-, ala- ja keskiosaan, kunnes saavut seuraavaan aitapostiin. Käytä samaa tekniikkaa pihdilläsi, joita käytit aitapylväissä, kiinnittääksesi sen palkkien tukemiseen. Ole varovainen, ettet vedä liian kovaa, kun kierrät galvanoitua lankaa bambu ruoko-aidan langan läpi. Liian kova vetäminen voi vahingoittaa bambua ja puhkaista aitaan reikä.

• Jatka bambu-aidan vierimistä ja kiinnittämistä olemassa olevaan aitaan, kunnes saavut loppuun. Varmista, että bambukaisa-aita on sekä turvallinen että suora. Kun pääset telan loppuun, kiinnitä yksinkertaisesti seuraava telarakenne ja jatka aitaa alaspäin. Sinun ei tarvitse kiinnittää edellistä telaa jokaiseen bambukaisaroiden rullaan.

VINKKI: Re. kuinka asentaa bambu-aita, näet myös täältä: bambusta-eko-tuotteita.fi/bamboo-videos 

 

VIHJE: Asennettaessa bambu-aitaa, joita voidaan myös käyttää Wire Mesh Panel Galvaniseret ( https://bambusta-eko-tuotteita.fi/product-category/fasteners/mesh-fencingkuten tässä kuvassa näkyy

Liittyvä. erityisosat aitaustelan asentamiseen löydät täältä:

fasteners/asennussarja-ruuvit