Tuotteet bambuhuoltoon

Bambu on kaunis luonnontuote, mutta samoin kuin puutuotteiden kanssa, se sää, kun se altistetaan ulkotiloille.

Siksi on suositeltavaa ylläpitää säännöllisesti bambukoristeita, aitaa, huonekaluja, rakenteita jne. Olemme kehittäneet useita erityisiä bambuhuoltotuotteita, jotka suojaavat ja hoitavat bambuaineistosi.
Unohditko ylläpitää bambu-aitaasi ja muutit sen harmaaksi? Ei ongelmaa, jopa haalistuvaan bambuun, olemme kehittäneet sarjan tuotteita, jotka voivat palauttaa alkuperäisen värin. Alla on lyhyt kuvaus:
  1. Bamboo Protector / Bambusuoja: Suojaa bambua UV-sääolosuhteilta.
  2. Bamboo Booster / Bambu vahvistin: Ravistaa bambua ja antaa sille mukavan syvän värin.
  3. Grey-Go: Puhdistaa haalistua bambu.
  4. Bamboo Renovator Natural / Black: Bambuparantaja luonnollinen / musta: Säätelevän bambu alkuperäisen värin palauttamiseksi.
  5. Ground Protector / Maasuojus: Maahan asetettujen bambu sauvojen suojaamiseksi mätäältä..
  6. Bambus Topcoat: Bambupäällyste: Suojaa bambuvaneria kulumiselta, tahroilta ja värimuutoksilta.
  7. Bamboo Shield /Bambukilpi / Bambu-näyttö: Suojaa bambukoristeita ja sivuraiteita sääolosuhteilta.

Kuinka ylläpitää ja hoitaa bambuvaakoja

Ennen kuin suojaat bambu-napoja säältä ja halkeilulta, on tärkeää tietää muutama perussääntö bambu-materiaalien kanssa työskennellessä:

Bambun yleiset ominaisuudet ja huoltovinkit

• Jokainen bambupylväs on ainutlaatuinen, joten värit voivat olla bambutuotteessa mahdollisia.
• Bambutuotteen jokaisen tangon halkaisija voi vaihdella hieman.
• Pystysuuntaisia ​​halkeamia voi / tulee esiintyä bambupylväissä. Puun tavoin bambu laajenee tai kutistuu lämpötilan tai kosteuden muuttuessa. Halkeamilla ei kuitenkaan ole vaikutusta bambuaidan rakenteelliseen eheyteen.
• Bambua käytetään ulkoilmassa, säällä ajan myötä. Suosittelemme bambutuotteiden käsittelyä vuosittain Bamboo Protectorilla, joka on erityisesti kehitetty UV-säteilyä kestävä läpinäkyvä tiiviste, joka säilyttää luonnollisen värinsä.

1. Vältä suoraa kosketusta maaperään

Vältä suoraa kosketusta maaperään, jotta bambu ei mätää. Asennettaessa esimerkiksi bambu-aitauksia, on suositeltavaa asentaa aita vähintään 2 cm: n päähän maasta. Bambustappien hautaamista maahan ei suositella, elleivät ne ole päällystetty erityisellä bitumimaalilla tai tervalla, joka voi tarjota tietyn suojan.

2. Älä käytä kynnet bambu sauvoihin

Bambukuitujen anatomisesta rakenteesta johtuen, jotka kaikki kulkevat samassa pituussuunnassa, kynsien pakottaminen bambuun johtaa halkeamiseen. Ruuveja voidaan käyttää, jos bambu-napaan on porattu hiukan pienempi ohjausreikä.

3. Käsittele bambua asianmukaisella tavalla

Bambu pudottaminen maahan tai lyöminen vasaralla voi aiheuttaa halkeamia ja halkeamia. Siksi bambua tulisi käsitellä ja asentaa huolellisesti, mieluiten kokeneiden asentajien toimesta.

Suojaa bambu-aitauksia

Bambujen sään estämiseksi (ja tiettyyn jatkuvaan halkeiluun) on pinnalle levitettävä 2 kerrosta erityistä tiivistekerrosta. Korkealaatuinen bambutiiviste tunnustetaan korkealla kosteuden ja ultraviolettisäteilyn kestävyydellä. Tällainen tahra tai tiiviste sisältää vettä hylkivää säilöntäainetta, kuten vahaa, parafiinivahaa tai hartsia, ja sideainetta, joka minimoi hajoamisen, kutistumisen ja turpoamisen.

Tiiviste, joka täyttää kaikki nämä vaatimukset, on Bambu Suoja, erityisesti kehitetty läpinäkyvä tiiviste, jolla on erinomainen UV-suoja. Bambu Protector on levitettävä bambu pintaan, mutta myös luonnollisesti suljettuihin solmuihin bambu-aidan yläosassa. Tiiviste estää bambukuituja imemästä kosteutta ja vähentää kosteuden vaihdon määrää ja nopeutta ilmakehän kanssa.

Optimaalisen suojan takaamiseksi suosittelemme Bamboo Protectorin käyttämistä vuosittain tai joka toinen vuosi (sääolosuhteista riippuen), koska se varmistaa bambutuotteidesi pitkäikäisyyden. 

Jos bambu-aidat ovat kunnossapito ja asennus oikein, ne voivat kestää jopa 15-20 vuotta.

Palautunut rapaantunut bambu

Vaikka bambu-aita on säässä, se voidaan silti palauttaa. Käytä Grey-Go bambuvärisaneeraaja pintaan ja tarkkaile, kuinka alkuperäinen keltainen väri ilmestyi taianomaisesti uudelleen.

Lisätietoja erityisestä bambuhuoltotuotteet löytyy kunkin tuotteen kuvauksesta.

Lisätietoja erityisistä bambuhuoltotuotteistamme löytyy kunkin tuotteen kuvauksesta täältä: https://bambusta-eko-tuotteita.fi/product-category/maintenance-products