DIY Oppaat

Tässä opetusohjelmassa osoitamme sinulle, kuinka tehdä bambu-sänky hyvin perustason käsityökaluilla ja ilman metalli-nauloja tai ruuveja.

Materialinventarier

Vaihe 1: Tuplareikien poraus bambu-sängyn runkoon

Leikkaa kaksi bambu-rottia, joiden pituus on enintään 220 cm (sokeriruoan kärjessä tulisi olla solmu). Jatka poraamalla kaksi kaksireikäistä reikää jokaiseen bambukerroksen runkoon   (A)  . Ensimmäinen reikä tulisi tehdä 8 cm bambuputken kärjestä ja toinen reikä 202 cm päässä ensimmäisestä. Reikien halkaisijan tulee olla 7 cm.

Vaihe 2: Porataan yksittäiset sivureiät bambupedin kiskoon

Käännä bambuletkut   (A)   90 ° ja poraa neljä erillistä reikää (ei läpäise sokeriruolen molemmille puolille). Poraa ensimmäinen reikä 24 cm: n päässä sokeriruokon kärjestä (jossa on solmu) ja toinen reikä 56 cm: n päässä ensimmäisestä. Kaikkien reikien on oltava halkaisijaltaan 7 cm.

Vaihe 3: Leikkaa kalansuu B1-rottinkiin

Ensimmäinen leikkaus tehdään 45 ° kulmassa sokeriruo’on päästä   (B1)  . Tämä leikkaus on tehtävä bambun molemmista päistä.

Vaihe 4: Leikkaa kala-suu-nivel B1-ruokoon

Toinen leikkaus tehdään myös 45 °: ssa käyttämällä edellistä leikkausta vertailupisteenä.

Vaihe 5: Leikkaa kalansuu B1-rottinkiin

Lopuksi kalojen suun nivelten sisäreunat on hiottava tai kaiverrettu ja kärjet pyöristetty. Tämän tarkoituksena on luoda parempi istuvuus bambu-sängyn runkoa kiinnitettäessä.

Vaihe 6: Porataan yksi reikä B1-ytimeen

Poraa yksi halkaisijaltaan 7 cm: n reikä bambuputkien pisimmän sivun keskelle   (B1)  .

Vaihe 7: Kaksinkertaisten reikien poraus B2-ikkunaan

Poraa kaksi kaksinkertaista reikää bambuputkien (B2) molemmissa päissä    . Nämä kaksinkertaiset reiät tulisi porata 8,5 cm: n päässä sokeriruo’on päistä ja niiden tulisi olla halkaisijaltaan 7 cm.

Vaihe 8: Poraa yksittäiset reiät B2-sokeriruo’oon

Poraa 3 yksittäistä reikää   (B2)   -ruolaan. Ensimmäinen ja viimeinen reikä, joka on 30,5 cm bambuputken päässä, ja yksi keskeltä, jonka tulisi olla 22 cm päässä muista.

Vaihe 9: Poikkipalkin sijainti

Aseta 4 bambulämmitintä   (D)   kiskokehykseen (A) aiemmin tehtyihin reikiin    .

Vaihe 10: Asennuksen kiinnittäminen bambu-sänkyyn

Aseta kaksi päätypään putkea   (E)   samanaikaisesti   (B2)   ja sängyn rungon kiskoihin   (A)   alla olevan kuvan osoittamalla tavalla.

Vaihe 11: Jalkalevyn asentaminen bambu-sängylle

Kalan suun leikattu osa päistä   (B1) on   sijoitettu sängyn rungon kiskon (A) toiseen päähän    ; eli sängyn etuosa.

Vaihe 12: Jalkatuen sijoittaminen

(B1)   osa olisi sovittava tiukasti välillä sängyn runko kiskot   (A)  . Bambu-sängyn rungon pitämiseksi paikoillaan on suositeltavaa kiristää bambukappale köydellä ja tapilla. Tällä tavalla voit lisätä jännitettä, kunnes kappale sopii täydellisesti. Tässä vaiheessa voit myös leikata liioiteltua materiaalia kalan suun liitoksesta, joka osittain päällekkäin reunan kanssa runkopalkin kiskoon.

Vaihe 13: Bambukeppien valmistus

Bambu-sängyn kaikkien osien kiinnittämiseksi meidän on käytettävä ja valmistettava bambukappaleita. Ota pala bambua   (I)   ja leikkaa bambosylinteri kiskoa pitkin 8: een yhtä suureen segmenttiin mačetilla. Näitä osia käytetään luomaan 20 cm pitkät tapit, joiden halkaisija on 1,5 cm toisessa päässä ja 4 mm toisessa.

On tärkeää, että bambukappaleet ovat   kartiomaisia,   jotta bambu-sängyn komponentit voidaan helposti ajaa ja kiinnittää. Jättää myös  ulkokerros  ja   bambu, joka on   kiinnitetty sivulta karan, koska tämä 1 mm varastossa   on 90%: n vahvuus   bambu pinon. Tähän sänkyrakenteeseen tarvitset vähintään 20 tappia.

Vaihe 14: reikien poraus bambupetirunkoon

Tee 8 reikää, joiden halkaisija on noin 8 mm, kiskokehyksen kiskoon   (A)  . On suositeltavaa kiinnittää neljä ristikiskoa   (D)   ensin yhdelle puolelle ennen reikien poraamista sängyn toiselle puolelle. Kiinnittämättä toista puolta, vastaavat reiät voidaan siirtää, kun reikiä porataan toiselle puolelle.

Vaihe 15: Kiinnitä bambukepit sängyn runkoon

Bambutakit koputetaan, kunnes ne tulevat ulos reiän toisesta päästä. Kun bambupalat on kiinnitetty, voit leikata ylimääräisen. Jotkut bambuhuonekalujen valmistajat käyttävät tippaa puuliimaa ennen bambu-sauvojen asettamista paikalleen, mutta tätä   ei vaadita   tapin vahvan kiinnittymisen takaamiseksi.

Vaihe 16: Tee kalkkikivit jalkoihin

Suorita sama prosessi kuin on kuvattu vaiheissa 3, 4 ja 5, ainoana erona on, että vain toisella puolella tulisi olla kalan suun leikkaus, kun taas toisessa päässä on solmu. Tuloksena olevien jalkojen tulee olla 28 cm korkeimmasta päästä ja 23 cm alhaisimmista.

Vaihe 17: Jalkojen sijoittaminen

(F)   osia, joita käytetään etu- tukea, joka on samanlainen kuin   (E)   muodostavat osat pääty. Molempia käytetään myös nastana lävistää jalat. Jalat   (C)   asetetaan sitten rungon alle.

Vaihe 18: Jalkojen kiinnitys

Jalat kiinnitetään poikkitikkuilla alla olevan kuvan osoittamalla tavalla. Kärkireikien halkaisija on noin 8 mm.

Vaihe 19: Tee reikiä jalkalistan runko-osaan B3

Jalkaosan runko-osaan (B3) on tehtävä 3 erillistä reikää, joiden halkaisija on 7 cm    . Ensimmäinen ja viimeinen reikä ovat 8,5 cm kummastakin päästä, toinen reikä on kappaleen keskellä, jonka tulisi olla 44 cm päässä muista.

Kuinka tehdä bambu-sänky

Vaihe 20: Jalkatuen runko-osan B3 sijainti

Bambu-tulppa   (G)   asetetaan kohdan (B1) keskelle     ja   (B3)   sen päälle. Bambupistoke auttaa vahvistamaan bambukehystä.

Vaihe 21: Jalkatilan sijoittaminen

Poraa kuvassa näkyvään jalkaosaan 4 reikää, joiden halkaisija on noin 8 mm. Asenna ja kiinnitä tapit ja katkaise ylimääräinen.

Vaihe 22: reikien tekeminen päätyyn B4

Poraa päätyosaan (B4) 5 yksittäistä reikää, joiden halkaisija on 7 cm    . Ensimmäinen ja viimeinen reikä ovat 8,5 cm molemmista päistä, muut 3 reikää 22 cm: n etäisyydellä.

Vaihe 23: Päädyn sijoittaminen

Aseta kolme päädyt   (H)   on   (B2)   ja paikka   (B4)   niiden päälle.

Vaihe 24: Pään tappien sijainti

Poraa päätyyn 10 reikää, joiden halkaisija on noin 8 mm, kuvan osoittamalla tavalla. Asenna ja kiinnitä tapit ja katkaise ylimääräinen.

Vaihe 25: Leikkaa sängyn runkokaiteet ja peitepäät

Katkaise liiallinen materiaali kiskokehyksestä   (A)   ja peitä avoimet bambuversot puupalalla tai vanerilla (vaihtoehtoisesti voit lisätä bambu-solmun bambujuureen, jotta se saadaan luonnollisemmalta). Piirrä bambu rottien ääriviivat suoraan vanerille ennen leikkaamista ympyrä palapelissä. Liimaa vaneri bambuun puuliimillä.

Vaihe 26: Tee bambumatto

Suorita tämä prosessi 3 bambukasvattajalle   (J)  . Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös   halkaistuja bambuvalsseja   sängyn pohjaan.

Kuinka tehdä bambu-sänky 1.  Tee leikkauksia solmujen ulkopuolelle bambukestävyyden vähentämiseksi. Kuinka tehdä bambu-sänky 2.  Tee osittain vuorottelevat leikkaukset vierekkäisissä sisäosissa, jotta bambukengät eivät hajoa kokonaan.
Kuinka tehdä bambu-sänky 3.  Tee yksi leikkaus sokeriruokaa kohti, jotta bambu litistyisi. Kuinka tehdä bambu-sänky 4.  Puoliksi avoimella bambu-sokeriruo’olla solmu halkeaa auki sisäpuolelta, kunnes se menettää jäykkyytensä.

Vaihe 27: Bambumaton asettaminen

Aseta bambumatot ristikiskojen päälle ja kiinnitä niitit (vaihtoehtoisesti voit käyttää hienoa lankaa mattojen kiinnittämiseen poikkitangolle). Maton sisäosan on oltava maahan nähden.

Vaihe 28: Bambu-sängyn lopulliset mitat

Ja niin teet bambu-sängyn, nyt on sinun vuorosi! Ole hyvä ja jaa kuvia   bambuprojekteistasi bambufoorumillamme  . Rakastamme nähdä luovuutesi.