Rakenna oma terassi bambulevyillä? Tässä käyttöoppaassa näytämme sinulle, miten ammattitaitoinen terassi tehdään kuudessa vaiheessa. Automaattisen laskentatyökalumme avulla voit helposti laskea tarvittavat materiaalit ja aloittaa nopeasti terassilautojen asettamisen.

Valmistautuminen

Hyvä valmistautuminen on puolet työstä. Joten mieti tarkkaan, miten haluat asentaa terassiterassisi, ja tee luonnos terassistasi, jotta voit laskea helpommin tarvitsemasi materiaalit. Piirrä piirustuksiin myös asennuskuvio, perustus, tukipalkit ja mahdolliset sahahäviöt.

 1. Kuinka suuri haluat tehdä terassillesi? Terassille, jossa on ruokapöytä, 4 tuolia ja lepotuoli, on nopeasti harkittava 4 x 5 m: n (20 m²) terassia. Ilmoittakaa myös, mihin suuntaan asennat terassilaudat (pituus tai leveys). Terassilaudat asetetaan usein talon suuntaisesti esteettisistä syistä, joten kaltevuutta ei usein oteta huomioon. Lattialevyjen optimaalisen käyttöiän takaamiseksi suosittelemme kuitenkin, että annat aina 1-2% kaltevuuden (1 cm kaltevuus metriä kohti).
 2. Mihin aiot laittaa terassin? Jos haluat asettaa terassin tasaiselle alustalle, kuten kattoterassin tai parvekkeen pinnalle, voit käyttää perustana kumilaattoja (laske ensin, sopiiko katto tai parveke kannen painon kantamiseen!). Jos haluat tehdä terassin puutarhaan tai veteen, on tärkeää, että teet vakaan alarakenteen / perustuksen, johon terassilaudat voidaan kiinnittää. Harkitse esimerkiksi kovapuusta perustettuja pylväitä tai säädettäviä jalustoja.
 3. Mitä työkaluja ja materiaaleja tarvitset? Kannen rakentamiseen tarvittavat työkalut ja materiaalit riippuvat pinnasta. Tarvitset aina: vaarnan, köyden, mittanauhan, lyijykynän, pitkän vesivaakan, poikkileikkaussahan, akkuporan, terassilaudat, tukipalkit ja terassileikkeet. Rakennettavan alarakenteen mukaan tarvitset myös seuraavat työkalut ja materiaalit: lapio, karhotin, porakone, maataso, paalavasara, apuveitsi, helistin, juurikankainen, kumilaatat, betonilaatat, säädettävät lattiatuket, piikkitangot ja kuljetuspultit.

LASKE MATERIAALIT

Bamboo Import -kattolevyjen vakiokoko on 140 x 1850 mm. Se tarkoittaa, että tarvitset 4 lankkua / m². Älä ota huomioon vain lautojen leveyttä (140 mm), vaan myös lautojen välistä tilaa (6 mm).

Palkkien välinen etäisyys saa olla enintään 50 cm (keskeltä keskelle). 1 kannen levyä tukee siis 4 tukipalkkia. Annamme alla olevan esimerkin laskemaan palkkien ja pikettien tarkan lukumäärän:

 • Oletetaan, että haluat asentaa terassin, jonka pituus on 500 cm ja leveys 400 cm. Laske palkkien lukumäärä jakamalla terassin pituus palkin etäisyydellä. Tässä esimerkissä 500 cm / 50 cm = 10 + 1 päätypalkki on 11. Sitten kerrot tämän 11 ​​terassisi leveydellä metreinä, 11 x 4 = 44 metriä. Siksi tarvitset 44 lineaarimetriä tukipalkkeja koko terassille.
 • Jos aiot käyttää pikettipylväitä perustana, voit laskea tarvittavan lukumäärän seuraavalla tavalla: Jaa terassin pituus cm: nä 50 cm: llä ja leveys 50 cm: llä. Terassilla, jossa on 500 x 400 cm, tarvitset siis 500/50 = 10 pikapylvästä pituudelta ja 400/50 = 8 pikettipylvästä leveydelle. Tässä tapauksessa tarvitset 10 x 8 = 80 pikettipylvästä koko terassille.

Kiinnittää huomiota! Perusta on terassisi perusta, älä säästä tätä ja pidä aina kiinni suositellusta etäisyydestä.

Luo bambuterassi kuudessa vaiheessa

Vaihe 1: Kohdista ja alusta

 • Määritä, mihin haluat tehdä terassin ja venyttää jatkoköyttä, jotta tiedät missä tukipalkkien tulisi olla. Kannen ääriviivat voi olla helppo piirtää pienillä piikkipylväillä. Muista, että tukipalkit ovat suorassa kulmassa terassilautojen alla.
 • Tasaa alustan lapio ja karhotin ja varmista hyvä vettä läpäisevä maarakenne terassin alla. Voit esimerkiksi tehdä pinnan, jossa on noin 10 cm paksuja hiekka- ja sorakerroksia.
 • Suosittelemme kannen puhdistamista vähintään 10 cm: n etäisyydelle maasta, mikä tarjoaa hyvän tuuletustilan terassin alle, jotta se kuivuu nopeasti sadesuihkun jälkeen. Jos kannen kansi on yli 50 cm: n korkeudella, maata ei tarvitse tasoittaa.
 • Kun bambu-kansilevyn substraatti on valmis, voit jatkaa viivojen asettamista. Ilmoita alustan pylväiden, alustojen tai laattojen sijoituspaikat merkitsemällä alustan. Muista, että puupylväiden leveys voi olla enintään 50 cm ja terassilautojen pituussuunnassa 50 cm. Mitat ovat aina keskeltä keskelle.

Vaihe 2: Aseta pikettipylväät

* Voit ohittaa tämän vaiheen, jos käytät laattoja tai säädettäviä jalustoja.

 • Terassin kohdistamisen ja merkitsemisen jälkeen on aika sijoittaa pikettipylväät. Tee 7 cm: n ruuvilla reiät lehtipuun 6 x 6 perustuspylväille ja työnnä pylväät maahan.
 • Aseta piikkipylväät noin 80 senttimetriä syvälle maahan, jotta esteet eivät nouse kovassa pakkasessa.
 • Kun sijoitat pikettipylväitä, pidä mielessä, että tukipalkit on asennettu M8-kannatinruuveilla paalurivien PITÄÄ, eivät paalupääihin.

Vaihe 3: Aseta juurikanka

 • Juurtumista estävä kangas on käytännöllisesti katsoen välttämätön rikkaruohojen kasvulle terassilautojen välillä. Jos et käytä piikkipylväitä, voit laittaa juurikankaan suoraan tasaiselle alustalle.
 • Jos olet tehnyt meikkivarteen perustan, laita juurikanka pylväiden päälle ja leikkaa risti jokaiselle pylväälle käyttöveitsellä. Tämän jälkeen voit liu’uttaa juurikankaan helposti pikettipylväiden päälle.
 • Kun levität juurikankaa, varmista, että siinä on aina noin 20 cm: n päällekkäisyys. Vaihtoehtoisesti voit nitoa koko asian tikkari.

Vaihe 4: Asenna palkit

 • Nyt kun juurikanka on asetettu, voit asentaa tukipalkit. Käytä tukipalkkeja, joiden koko on vähintään 40 x 60 mm. Suosittelemme 45 x 70 mm: n Azobe-lehtipuukiskoja ja mieluiten pystyasennossa, joten 70 mm: n puoli ylöspäin. Tämä antaa vähemmän taipumista kuin silloin, kun ne asennetaan vaakasuoraan.
 • Tukipalkit voidaan kiinnittää eri tavoin, mutta vältä aina suoraa kosketusta maahan. Käytä esimerkiksi noin 40-50 mm paksuja kumi- / betonilaattoja tai korkeussäädettäviä jalustoja tukipalkkien tukemiseen. Kun aiot kiinnittää tukipalkit betonilaatoihin, niiden kiinnittämiseen on parasta käyttää liitoskulmia tai iskupultteja.
 • Kiinnitettäessä pikettipylväisiin, palkit tulisi kiinnittää pikettipylvään sivulle eikä pylväisiin. Asentamalla tukipalkit sivuille ne tarjoavat enemmän jäykkyyttä. Käytä tähän mieluiten M8 x 120 mm -vaunupultteja. Lehtipalkkien päiden ei tulisi olla suoraan toisiaan vasten, pidä noin 5-8 mm rako, jotta ne voivat toimia.

Tärkeä! Hyvän viemäröinnin varmistamiseksi on välttämätöntä varmistaa, että terassilautojen pituussuunnassa on noin 1 cm: n kaltevuus lineaarista metriä kohti, jotta lautoille ei jää sadevettä.

Vaihe 5: Aseta terassilaudat

Bambu-kattolevyjen kiinnittäminen on erittäin helppoa. Sen sijaan, että joudutaan ruuvamaan ruuveja terassilautojen läpi, bambuiset lattialaudat on varustettu syvennyksellä niin, että erityiset terassilukot tarttuvat lautoihin. Tällä tavalla voit kiinnittää sokkotasolla terassilaudat (ruuvit eivät ole näkyvissä), mikä on tietysti paljon mukavampaa. Lisäksi käytettäessä kiinnikkeitä sinulla on heti oikea etäisyys lautojen välillä ja materiaali voi ”toimia” sään muuttuessa.

Bamboo Import -lautalevyjen hyvän vakauden ja päässä olevan kielen / uran muodon takia levyjen väliin ei tarvitse jättää tilaa. Päät (kieli ja ura) on kyllästettävä öljyllä tai vahalla veden tunkeutumisen estämiseksi.

 

Kun käytät terassillesi useita pituisia kattolevyjä, on suositeltavaa porrastaa saumat joka kerta. Voit esimerkiksi asettaa terassin paareilla tai villillä sidoksella. Tämä antaa erittäin hyvän näkymän ja tarjoaa myös lisää vakautta. Katkaisukerroksen osat on aina sijoitettava vähintään kolmeen palkkiin. Asenna terassilaudan päät palkkiin mahdollisimman paljon. Jos halutaan villejä sidontakuvioita, tukipalkkien välisen etäisyyden tulisi olla enintään 300 mm (keskeltä keskelle).

Bambu-kattolevyjen asentaminen terassilla:

 • Määritä, mitä lankun sivua käytetään yläosana (uurrettu tai sileä sivu).
 • Aloita asettamalla ensimmäinen terassilauta terassin toiseen kulmaan. Jätä vähintään 2 cm tilaa kannen ja seinien tai esteiden väliin. Näin varmistat hyvän ilmanvaihdon.
 • Aseta päätykappale leikkuulaudan uraan.
 • Poraa ruuvin reikä. Poraa esiporatut puupalkit aina poranterän halkaisijaltaan 3,2 tai 3,5 mm ja pituuden 8-11 cm.
 • Käännä ruuvi päätepidikkeeseen ja palkkiin kiinnittämättä.
 • Aseta nyt seuraava bambulautalevy ja käytä tavallisia välipidikkeitä.
 • Kiristä ruuvi välipidikkeessä ja palkeissa. Ruuvaa aina kohtisuoraan palkkiin. Käytä akkuporaa aina pienellä nopeudella ja pienellä vääntömomentilla. Suorita muutama testi vääntömomentin säätämiseksi ennen koko asennuksen aloittamista. Tarvittaessa käytä vihreää saippuaa ruuveissa kiristämiseksi tasaisemmin.
 • Kun olet tyytyväinen tulokseen, voit kiristää ruuvit kokonaan.

Bambu-kattolevyjen asentaminen ruuveilla:

 • Poraa ruuvin reikä vasemmalle ja oikealle 20 mm sivuista.
 • Käytä noin 5,5 x 50 mm ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ruuveja.

Vaihe 6: Kannen viimeistely

 • Voit turvallisesti sahata ulkonevat terassilaudat. Kannen pituudesta ja rakenteesta riippuen voit käyttää tätä sahattua kappaletta seuraavan raidan rakentamiseen. Viimeisenä askeleena voit sahata kaikki liian pitkät tukipalkit, voit viimeistellä sivut seisomalla tai jalkalaudalla.
 • Leikatut päät on kyllästettävä öljyllä tai vahalla veden tunkeutumisen estämiseksi.
 • Nyt kun koko terassi on asennettu ja siististi viimeistelty, on järkevää pyyhkiä bambuterassi puhtaaksi pölyn tai sahausjäämien poistamiseksi.
 • Terassin värimuutosten estämiseksi on suositeltavaa laittaa bambu terassit öljyyn kahdesti vuodessa. Paras aika saada ensimmäinenhuoltoSuoritettava aika on 3-4 kuukautta asennuksen jälkeen. Bamboo Shield -öljyllä varmistat, että kansi säilyttää kauniin värinsä. Voit myös estää värieroja siirtämällä patio huonekaluja säännöllisesti ja / tai säilyttämällä niitä talvella.

Niin! Bambukansi on nyt käyttövalmis. Jos sinulla on vielä kysyttävää tuotteistamme tai niiden asennuksesta ja ylläpidosta, ota meihin yhteyttä jo tänään.