Bambu-sadevesikourut ovat vihreä vaihtoehto metalli- ja muovikouruille, ja niitä käytetään usein alueilla, joilla on paljon bambua. Bambukourut ovat halvemmat ja antavat kauniin maalaismaisen vetovoiman, mutta ovat vähemmän kestäviä kuin perinteiset kourut.

Mutta ne sopivat täydellisesti   sadeveden   keräämiseen katolta ja esimerkiksi pienen kasvispuutarhan kasteluun. Sadevesi voidaan kerätä helposti, koska se virtaa poistoputken läpi, joka on liitetty putken avulla sadevesisäiliöön tai säiliöön.

Tavanomainen bambukourun muoto veden kuljettamiseksi katolta koostuu halkaisijaltaan suuresta bambuhalkaisijasta, jonka kaikki solmut on poistettu. Tätä pidetään kattoon rautakoukoilla tai pitkillä puukappaleilla tai puuperuilla, jotka on naulattu kattopalkkiin ja hienonnettu yläreunoihin pilaantuneen bambua varten.

Koot bambosateista ja kouruista

Sadevesikourun koko määräytyy kattoalueen ja kaltevuuden välillä, kun taas poistoputken halkaisija on verrannollinen kattoalueeseen ja kouruun leveyteen. Seuraavassa taulukossa voit   laskea  kattoaluetta vastaavan kourujen leveyden ja poistoaukon halkaisijan :

TAKYTA (M²) KOURUN LEVEYS (CM) DIAMETERIN TULOS DRAIN (CM)
50 12 6,5
60 13 6,5
70 14 6,5
80 15 7,5
90 16 7,5
100 17 7,5

Bambu-kanavan syvyys on noin puolet kanavan leveydestä. Esimerkiksi, jos kouru on 13 tuumaa leveä, syvyyden tulisi olla 6,5 ​​cm.

Poistoputken halkaisija on verrannollinen kanavaan kerätyn sadeveden määrään. Muuten sadevesi voi valua yli, jos poistoaukko oli liian pieni.

Asenna sadevesikouru bambuun kattorakenteeseen

Bambu Rain Boys – Kunto:   Paul Sypkes

  1. Mittaa sen katon pituus, johon asennat bambukourun. Venytä mittanauha kokonaan vastakkaiseen päähän bambu-kanavan oikean pituuden määrittämiseksi.
  2. Aseta halkaistu bambu tasaiselle alustalle ja mittaa kohta, jossa se on leikattava. Piirrä kynäviiva bambukourun ulkopuolelle.
  3. Kääri pala peiteteippiä bambua ympärille, jossa se on leikattava, jotta bambu ei halkeile tai hajoa.
  4. Leikkaa bambu hienolla hammalla tai pöytäsahalla.
  5. Kun se on leikattu kooltaan, poista peiteteippi bambukanavalta.
  6. Kiinnitä bambukouru katolle.

 

Kiinnitä bambukouru kattorakenteeseen

On olemassa erilaisia ​​tapoja   kiinnittää bambu-sadekourut kattorakenteeseen.  Seuraavat kuvat esittävät yleisimpiä esimerkkejä:

1.   Kiinnitä bambukourut bambukattorakenteeseen ristikkäisillä puisilla kouruilla.

2  . Kiinnitä bambukouru kattorakenteeseen ristikkäin kiinnitetyillä puisilla kouruholkeilla.

3.   Kiinnitä bambukourut puiseen kattorakenteeseen.

4.   Kiinnitä bambukourut rautakourun pidikkeellä puiseen kattorakenteeseen.

5a.  Käytä puun oksia kourun pidikkeinä.

5b.  Kiinnitä puiset kourukatot kattorakenteeseen köydellä, rautalangalla tai nauloilla.