Bambuvaatteet pysäköintiin Amsterdamissa

Lähde:  Lähettäjä   Stéphane Schröder   22.12.2014

Bambuverhoilu pysäköintihallin Amsterdam

Ainutlaatuinen bambupeitteinen parkkipaikka Medical Centerissä ja veripankessa Amsterdamissa.

Vaikuttava bambu pysäköinti Slotervaart Medical Centerissä Amsterdamissa on toinen laatuaan, mutta suurin olemme rakentaneet ajan tasalle. Monikerroksisessa pysäköintialueessa on 5 kerrosta, kokonaispinta-ala 3200 m2, ja siihen mahtuu tällä hetkellä melkein 1200 autoa. Projektia laajennetaan tulevina vuosina yhteistyössä Ballast Nedam Parking -yhtiön kanssa lisää ja vastaavia rakenteita. Aivan kuten Haagissa, parkkipaikalla käytettiin myös Guadua-bambu-napoja. Arkkitehtitoimisto de Jong Gortemaker Algra vastaa bambuverhouksen suunnittelusta Amsterdamin pysäköintialueelle. Bambupalkin tuuletinmainen sijoitus loi dynaamisen, jossa sivuseuranta näyttää läpinäkyvältä tai suljetulta riippuen siitä kulmasta, josta sitä katsotaan. Pohjakerros jätettiin ”alasti” kelluvan vaikutuksen aikaansaamiseksi ja massiivisen, korkean rakennuksen käsityksen poistamiseksi. Sen sijaan bambukasvit sijaitsevat autotallen ympärillä luomalla vihreän keitaan kaupunkiin, jota muuten hallitsevat betonirakennukset.

Bambuverhoilu pysäköintihallin Amsterdam

 

Bambuverhoilu pysäköintihallin Amsterdam

Asiakas on päättänyt jättää kaikki bambupylväät päällystämättömiksi. ”Seurauksena on, että bambu säätyy luonnollisesti ja muuttuu väriltään harmaanvalkoisena ajan myötä. Lisävaikutus käämien pidättämättä jäämiseen ulkoiseen käyttöön on alentunut kestävyys ja käyttöikä. Vaikka olimme sitä vastaan, olisi mielenkiintoinen kokeilu seurata bambujen luonnollista kestävyyttä täyden auringon ja sateen aikana.


Kestävä bambuarkkitehtuuri ja muotoilu

Arkkitehti Erik Juul on käynyt Balilla tutkimaan kestävää bambuarkkitehtuuria.

Tekstistä ja kuvista  r Arkkitehti Erik Juul

Täydellinen yleiskatsaus inspiroivia bambusta suunnitteluohjelman viittaa lähde:  Kestävä Bamboo Ar kitektur