Mitä tuotteita voidaan tehdä bambua? Asiakkaat kysyvät meiltä usein bambua eri käyttötarkoituksista, mutta parempi kysymys olisi: mitä ei voida tehdä bambua? Tai kuten muinainen aasialainen sanonta kuuluu: ”Mies syntyy bambukehdossa ja menee pois bambu-arkussa. Kaikki väliin on mahdollista bambua!”

Bambutuotteet

On totta, syötävistä bambuversoista rakentamiseen, lääkkeisiin, bambukankaisiin tai biopolttoaineisiin on kaikki tehty ennenkin. Viimeisen 15 vuoden aikana bambuasiantuntijat ovat kokeilleet bambujen monikäyttöä ja löytäneet edelleen uusia sovelluksia päivittäin , bambukuitu vaate- ja autoteollisuudelle, lattialaudat, viilut, jopa 0,2 mm, ovat vain muutamia esimerkkejä .

Bambu paneelit, erityisesti lattiat, ovat yhä enemmän kysyttyjä ympäri maailmaa, koska niillä on marmorin rakenne ja puun tyylikkyys; lisäksi ne ovat vahvoja, kestäviä, sileitä, puhtaita, liukumattomia ja kosteudenkestäviä.

INBARin tilaamassa Shanghain maailmannäyttelylle suunnattu lyhytelokuva, bambuprofiili – ja sen monia innovatiivisia käyttötarkoituksia vahvana, kevyenä, kestävänä, hiiltä talteenottavana materiaalina, mukaan lukien surffilaudat, pyörät ja rakennusmateriaalit.

Tänään kohtaamiemme haasteidenamme on parantaa ja innovoida bambukäyttöä edelleen . Koska bambu on nopeimmin kasvava kasvi maan päällä ja kestävä rakennusmateriaali, se voisi helposti korvata kaikki tunnetut puusovellukset tarvitsematta leikata kokonaisia ​​bambulehtoja tai -istutuksia. Mikä vielä parempaa, bambu kasvaa jatkuvasti sadonkorjuun jälkeen joutumatta istuttamaan sitä uudelleen. Bambu muuntaa myös noin 35% enemmän hiilidioksidia happea kuin tavallinen puu .

bambu-tuotteetNäemme markkinoilla tänään, ovat vain jäävuoren huippua, ennustamme, että yhä enemmän innovatiivisia bambu-sovelluksia tulee nopeasti kuluttajamarkkinoille. Siksi on jännittävä aikakausi elää, jos olet myös vakuuttunut siitä, kuinka bambu voi edistää vihreämpää ja puhtaampaa ympäristöä. Emme voi muuttaa kulutuspohjaista talouttamme, mutta voimme varmasti muuttaa käyttämiämme resursseja ja tapaa, jolla tuotteitamme valmistetaan!

Alla on luettelo bambun yleisimmistä käyttötavoista. Huomaa, että kaikki bambulajit eivät sovellu jokaiseen sovellukseen . Jotkut lajit ovat syötäviä, kun taas suurin osa ei ole, toisia voidaan käyttää rakennuspuuna, toiset taas vain koristekäyttöön tai selluun.

1. Metsätalous

Bambumetsä

 • Eroosion hallinta
 • Maaperän vakauttaminen
 • Ympäristön kunnostaminen
 • tuulensuojina
 • Hiilidioksidin talteenotto
 • Ääninäytöt
 • Kaupalliset viljelmät
 • maisemasuunnittelu

 

2. Puuteollisuus

Bambuvaneripaneelit

 • Lastulevy
 • Keskitiheyskuitulevy (MDF)
 • Oriented Strand Board (OSB)
 • Mattolauta
 • Aallotetut kattolevyt
 • lattianpäällyste
 • reunus
 • palkit
 • terasseille
 • Plybamboo
 • Viilu
 • puutavara
 • Kudottu bambu (SWB)
 • Sauvat

 

3. Sellu- ja paperiteollisuus

Bambupaperi

 • sanomalehtipaperi
 • Bond-paperi
 • Vessapaperi
 • Pahvi
 • Sementtisäkit
 • Kahvisuodattimet

 

4. Tekstiiliteollisuus

Bambu kylpypyyhe

 • Vaatetus
 • Alusvaatteet
 • Sukat
 • Luodinkestävät liivit
 • peitot
 • pyyhkeet
 • Levyt
 • tyynyt
 • patjat
 • Vauvan vaipat

 

5. Bioenergiateollisuus

Bambuhiili

 • Puuhiili
 • Biopolttoaineet
 • pyrolyysi
 • polttopuut
 • kaasutus
 • briketit
 • pelletit
 • biomassa

 

6. Ruoka- ja juomateollisuus

Bambuolut

 • Bambunversoja
 • Bambuviini
 • Bambu tee
 • Bambuolut
 • Bambuetikka
 • Hiilellä päällystetyt maapähkinät

 

7. Autoteollisuus

Bambu-ohjauspyörä

 • Ohjauspyörät
 • mittaristot
 • Sisätilojen trimmi
 • Ruumiinosat

 

8. Urheilu- ja virkistysteollisuus

Bambu polkupyörä

 • Polkupyörät
 • Skateboards
 • lainelaudat
 • lumilaudat
 • Polo-pallot
 • Baseball-lepakot
 • Hiihtosauvat
 • Kalastusvavat
 • Golf T-paidat
 • Rullaluistimet

 

9. Elektroniikkateollisuus

Bambu-iPhone-kotelo

 • IPhone / IPad-kotelot
 • Hiiri
 • näppäimistöt
 • Kuulokkeet
 • kaiuttimet
 • kannettavat tietokoneet

 

10. Korkean teknologian teollisuus

Bambu komposiittilaudoitus

 • biomuovien
 • Composites

 

11. Maatalousala

Bambuverkko

 • kasvihuoneet
 • Miekkailu
 • Kalaloukut
 • Maatalouden työkalut
 • korit
 • Rehu
 • mehiläispesät
 • kontit
 • Eläinten kynät
 • Rekvisiitta- ja tukikepit
 • Vesipiiput
 • waterwheels

 

12. Ja kaikkea muuta …

Bambukypärät

 • talot
 • Huonekalut
 • sillat
 • Leikkuulaudat
 • korit
 • lelut
 • kaihtimet
 • Ovi- ja ikkunakehykset
 • Lääke
 • kylpyamme
 • steamers
 • aseet
 • Soittimet
 • Syömäpuikot
 • Kypärät
 • Suitsuke tikut
 • Ottelut
 • jne…